Home Wie ben ik Indruk Achtergrond Contact

Wie ben ik

Mijn naam is Inge Langelaar. In 2000 heb ik mijn Pabo diploma gehaald. Sindsdien ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Met veel liefde en passie heb ik aan verschillende groepen lesgegeven. In de loop van de jaren ontdekte ik dat er te weinig aandacht was voor leerlingen die beter presteerden dan de gemiddelde leerling. Mijn interesse voor de (hoog)begaafde leerling werd gewekt. Om mij te bekwamen op dit gebied ben ik de master SEN opleiding Specialist Hoogbegaafdheid gaan doen. Deze heb ik in 2012 afgerond.

Op de school waar ik werk werd ik specialist begaafdheid. Ik begeleid leerlingen in een plusklas en co├Ârdineer de zorg voor de (hoog)begaafde leerlingen. Daarnaast voer ik onderzoeken uit met het Digitaal Handelings Protocol Hoogbegaafdheid. Een taak waar ik erg van geniet. Het werkt motiverend om kinderen weer blij te zien worden op school. Om ze nieuwe vaardigheden te leren die ze voorheen door een te eenvoudig lesaanbod niet ontwikkelden.

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Begaafd en Speciaal. Ik merkte dat er nog een groep begaafde leerlingen niet tot zijn recht kwam. Namelijk die leerlingen die wel talentvol zijn, maar die door een leer- en of ontwikkelingsstoornis niet tot hun recht komen.

Om meer kinderen te kunnen bereiken ben ik plusklas Meer - talent in ontwikkeling in Ede gestart. Met deze plusklas hoop ik nog meer kinderen te kunnen begeleiding bij de ontwikkeling van hun talenten.

Ik heb niet gefaald. Ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werken

Thomas Edison